Jednoduchý recept

Bezinkový likér

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 44002
Kategorie: Ovocná vína a likéry

Ingredience

1,5 kg Bezinky
0,5 kávová lžička Kyselina citrónová
2 ml Pektolytický enzym
200 ml Sirup cukrový
200 ml Vodka
sirup z bezinkových květů
150 g Bezinkový květ
2 kg Cukr krupice
50 g Kyselina citrónová
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 944 kcal
Kilojoule 3 949kJ
64% Sacharidy 231 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 21 mg
2% Bílkoviny 1 g

Bezinkový likér postup přípravy receptu:

1

Připravíme sirup z bezinkových květů: Ve 2 litrech vody rozpustíme 2 kg cukru, pak přimícháme 50 g kyseliny citrónové a přibližně 100-150 g omytých květů (dvě hrsti). Necháme je vyluhovat 12-48 hodin.

2

Sirup přefiltrujeme do čistých suchých lahví, nebo je zahřejeme na 78°C a horký sirup nalijeme do lahví. Dobře lahve uzavřeme a skladujeme v chladu a temnu.

3

Zralé bezinky v sítu důkladně omyjeme, necháme odkapat, zbavíme stopek a bobule rozdrtíme.

4

Ve větším nerezovém hrnci bobule zahřejeme na 80°C. Teplotu udržujeme 20 minut. Pak bezinky zchladíme na 40°C, přidáme pektolytický enzym (1-2 ml/litr), promícháme a po 15 minutách bezinky odlisujeme. Čistou šťávu zchladíme a stočíme.

5

Na 1 litr likéru smícháme 800 ml šťávy s 200 ml invertního cukrového sirupu. Z tohoto množství odměříme 700 ml oslazené šťávy a 100 ml sirupu z bezinkových květů. Přimícháme 200 ml vodky (80% objem. jednotek). Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.

Poznámka

K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí. Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept