Recept

Květáková polévka od babičky

  • Bulharsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 44004

Ingredience

2 polévková lžíce Kroupy ječné
500 g Květák
20 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 ml Smetana 16% (pochoutková)
60 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 833kJ
3% Sacharidy 10 g
20% Tuky 15 g
8% Sodík 161 mg
12% Bílkoviny 7 g

Květáková polévka od babičky postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme, zbavíme listů a rozebereme na růžičky, kroupy propláchneme studenou vodou. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno.

2

Do hrnce s vodou vložíme růžičky květáku, kroupy, sůl a na mírném plameni vaříme doměkka. Poté do polévky přidáme máslo, smetanu, pepř a necháme přejít varem. Následně odstavíme, do polévky vmícháme petrželovou nať.

Poznámka

Polévku podáváme posypanou sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept