Zelenina s cizrnou a kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s cizrnou a kuskusem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44005 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
1 ks | Cuketa |
400 g | Dýně |
3,5 kávová lžička | Koření Orientální |
500 g | Kuskus |
1 ks | Lilek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | řepkový olej |
1 ks | Skořice celá |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 920,2mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cizrna konzervovaná, Cuketa, Dýně, Kuskus, Lilek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice celá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Orientální, Pepř černý mletý, Petržel - nať, řepkový olej, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s cizrnou a kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve ve větším hrnci na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji zvolna 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, marocké koření, celou skořici a následně 1-2 minuty ještě restujeme. |
2 | Přilejeme zeleninový vývar, přidáme kousky konzervovaných rajčat, kostky (2x2 cm)oloupané a nakrájené dýně, nejlépe odrůdu butternut, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 5 minut. Zamícháme kostky (2x2 cm) z malého lilku, velkou rozpůlenou cuketu nakrájenou na plátky a na mírném ohni vaříme ještě 10 minut. Je-li směs suchá, přilejeme zeleninový vývar. |
3 | Přimícháme konzervovanou cizrnu, petrželovou nať, sůl a pepř. |
4 | Kuskus připravíme podle návodu a podáváme se zeleninou. |
Poznámka
Marocké koření obsahuje zejména kmín, zázvor, koriandr, šafrán, chilli papričku, skořici a mletou papriku Dýně butternut – světle žlutá dýně s máslově ořechovou chutí. Obsahuje málo semen.