Jednoduchý recept

Zeleninové ragú (kari)

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44010

Ingredience

350 g Brambory
350 g Brambory sladké (Batáty)
1 ks Cibule
250 g Hrášek mražený
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
60 g Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
300 g Květák
375 ml Mléko kokosové
60 g Máta
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 ks Skořice celá
250 ml Vývar drůbeží
2 kávová lžička Zázvor celý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 367kJ
10% Sacharidy 36 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 228 mg
15% Bílkoviny 8 g

Zeleninové ragú (kari) postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli 3 minuty restujeme na rozpáleném oleji ve větším hrnci na středním plameni, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, mletý koriandr, mletý kmín, kurkumu a celou skořici, mícháme, dokud směs nezačne vonět.

2

Pak přilijeme drůbeží vývar, kokosové mléko, přidáme oloupané a nakrájené sladké a konzumní brambory, růžičky květáku, vše přivedeme k varu, stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme. Přisypeme rozmrazený hrášek, jemně nasekaný čerstvý koriandr a čerstvou mátu a necháme vařit ještě 5 minut.

Poznámka

Pokrm kari je druhem ragú (z němčiny známé jako Eintopf), tedy různé druhy na malé kousky nakrájeného masa, ryby nebo zeleniny, podávané v husté omáčce; jako příloha slouží rýže nebo indický chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept