Jednoduchý recept

Asijská zelenina se sójovou marinádou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44011
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Med včelí
60 ml Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sherry brandy
80 ml Víno rýžové japonské - Mirin
1 polévková lžíce Zázvor celý
2 ks Zelí čínské
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 503kJ
8% Sacharidy 28 g
1% Tuky 1 g
9% Sodík 187 mg
8% Bílkoviny 4 g

Asijská zelenina se sójovou marinádou postup přípravy receptu:

1

K varu přivedeme vodu v hrnci, nad ní zavěsíme košík na dušení s omytým a nakrájeným baby zelím bok choy (1 svazek) a baby zelím choy sum (1 svazek) a dusíme v páře 3-4 minuty, hotová zelenina má tmavě zelenou barvu. Nemáme-li košík na dušení použijeme na zeleninu wok pánev s trochou oleje a vývaru.

2

Na marinádu smícháme sójovou omáčku s medem, sherry, prolisované stroužky česneku a nastrouhaný čerstvý zázvor. V nerezovém kastrůlku k marinádě přimícháme mirin a chilli papričku a na mírném ohni přivedeme k varu.

3

Ohřejeme mísu, rozložíme na ní zeleninu a zalijeme omáčkou.

Poznámka

Čínské zelí bok choy se používá syrové do salátů, čínských jídel, ale i samostatně. Bok choy lze použít místo celeru, brokolice, nebo listové zeleniny, jako je řepa nebo hořčice. Zelí choy sum je podobné čínskému zelí, ale stonky a listu jsou menší, chutí podobné chřestu. Mirin - slazené japonské rýžové víno Sherry - alkoholizované víno z bílých hroznů

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept