Špenátový koláč a sýr feta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový koláč a sýr feta
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44013 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Koření Italia |
500 g | Listové těsto |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
800 g | Špenát listový čerstvý |
150 g | Sýr Feta |
80 g | Sýr Parmezán |
250 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 218,9mg |
Draslík | 922,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sezam - semena, Špenát listový čerstvý, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Italia, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Feta, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový koláč a sýr feta postup přípravy receptu:
1 | Na 2 lžíce rozpuštěného másla dáme nadrobno nakrájený pórek a restujeme v nerezovém hrnci, do světlehněda. |
2 | Rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme omyté, okapané a nakrájené listy špenátu a krátce podusíme, přebytečnou vodu vymačkáme přes cedník. |
3 | Smícháme dohromady orestovaný pórek, podušený špenát, rozdrobený feta sýr, tvaroh, strouhaný parmezán, rozšlehaná vejce, italské bylinky, nastrouhaný muškátový oříšek a pepř. |
4 | Hranatou zapékací misku vymažeme a vlijeme do ní připravenou směs, náplň překryjeme plátem listového těsta, jeho přečnívající okraje odstraníme, potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme sezamovými semínky a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 45 minut. |
Poznámka
Podáváme se zelným salátem.