Jednoduchý recept

Špagety s piri piri kořením a vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44014
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Koření piri piri
500 g Mořské plody mix
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g Špagety, Makarony
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 275kJ
24% Sacharidy 88 g
6% Tuky 4 g
9% Sodík 186 mg
57% Bílkoviny 32 g

Špagety s piri piri kořením a vínem postup přípravy receptu:

1

Podle pokynů na obalu uvaříme ve vroucí vodě šapgety "al dente". Vodu vylijeme a špagety držíme v teple.

2

Na středním plameni rozehřejeme olivový olej a na něm restujeme krájenou cibuli a prolisovaný česnek do změknutí cibule, tj. asi 3 minuty.

3

Poté přidáme koření piri piri, směs plodů moře a 2 minuty ohříváme, nalejeme víno, poté ještě minutu povaříme.

4

Přihodíme na kosky rozkrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, cukr i nadrobno nasekanou petrželovou nať, na mírném ohni vaříme 5 minut.

5

Hotovou omáčku rozdělíme na špagety.

Poznámka

Servírujeme teplé. Těstoviny "al dente" - je to italský termín, který se používá k označení těstovin (občas také rýže nebo fazolí), které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé, jinak se tento způsob označuje "na skus". Použijeme-li mraženou směs mořských plodů, necháme je předem rozmrazit. Podáváme s křupavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept