Špagety s piri piri kořením a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s piri piri kořením a vínem
Špagety s piri piri kořením a vínem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44014 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Koření piri piri |
500 g | Mořské plody mix |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g | Špagety, Makarony |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 496,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření piri piri, Mořské plody mix, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s piri piri kořením a vínem postup přípravy receptu:
1 | Podle pokynů na obalu uvaříme ve vroucí vodě šapgety "al dente". Vodu vylijeme a špagety držíme v teple. |
2 | Na středním plameni rozehřejeme olivový olej a na něm restujeme krájenou cibuli a prolisovaný česnek do změknutí cibule, tj. asi 3 minuty. |
3 | Poté přidáme koření piri piri, směs plodů moře a 2 minuty ohříváme, nalejeme víno, poté ještě minutu povaříme. |
4 | Přihodíme na kosky rozkrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, cukr i nadrobno nasekanou petrželovou nať, na mírném ohni vaříme 5 minut. |
5 | Hotovou omáčku rozdělíme na špagety. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Těstoviny "al dente" - je to italský termín, který se používá k označení těstovin (občas také rýže nebo fazolí), které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé, jinak se tento způsob označuje "na skus". Použijeme-li mraženou směs mořských plodů, necháme je předem rozmrazit. Podáváme s křupavým chlebem.