Těstoviny s kuřetem, smetanou a sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s kuřetem, smetanou a sušenými rajčaty
Těstoviny s kuřetem, smetanou a sušenými rajčaty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44016 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Koření Italia |
500 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Rajčata sušená sterilovaná |
300 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
350 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 117,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Rajčata sušená sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Italia, Kuřecí prsa, Olej olivový, Smetana 16% (pochoutková), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s kuřetem, smetanou a sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny al dente, z těstovin slijeme vodu a necháme je v teple. |
2 | Rozpálíme olivový olej, vložíme na něj proužky kuřecích prsních řízků a na středním plamení restujeme 4-5 minut. Stáhneme plamen, vložíme kolečka jarní cibulky a restujeme ještě 1-2 minuty. Po přidání okapaných a najemno nakrájených sušených rajčat, smetany a italských bylinek přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2 minuty. |
3 | Smícháme s těstovinami, je-li potřeba, prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Těstoviny al dente - je italský termín, který se používá k označení těstovin, občas také rýže nebo fazolí, které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé. Je-li omáčka hustá, zředíme ji trochou drůběžího vývaru.