Recept

Celerová polévka se smetanou a krutony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44017

Ingredience

400 g Celer bulvový
1,2 l Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krutony
60 g Máslo čerstvé
2 ks Rohlíky bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
5% Sacharidy 18 g
36% Tuky 27 g
29% Sodík 584 mg
16% Bílkoviny 9 g

Celerová polévka se smetanou a krutony postup přípravy receptu:

1

Celer opláchneme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme najemno. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

2

Celer osmažíme na polovině másla.

3

Z mouky a zbylého másla usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky vmícháme osmažený celer a povaříme. Na závěr necháme v polévce prohřát smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek. Polévku ale již nevaříme, aby se žloutek nesrazil. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.

4

Polévku servírujeme s krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept