Recept

Zahuštěná smetanová polévka z červené řepy se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44019
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 kg Červená řepa
1,3 l Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
80 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
80 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
150 ml Zakysaná smetana
Na jíšku
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 241kJ
7% Sacharidy 24 g
26% Tuky 19 g
42% Sodík 843 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zahuštěná smetanová polévka z červené řepy se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu oloupeme a pokrájíme na kousky. Červenou řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme.

2

Kořenovou zeleninu vaříme ve vývaru doměkka. Řepu zakapeme octem, přidáme 100 ml vývaru ze zeleniny a na másle dusíme doměkka.

3

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme scezený zeleninový vývar (zeleninu odložíme), a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Poté přimícháme zeleninu, uvařenou řepu, sůl a povaříme. Poté polévku rozmixujeme a necháme přejít varem.

4

Před podáváním do polévky zašleháme smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept