Zahuštěná hovězí polévka s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zahuštěná hovězí polévka s červenou řepou
Zahuštěná hovězí polévka s červenou řepou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44020 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 kg | Červená řepa |
600 g | Hovězí maso přední |
70 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 877,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 55,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Hovězí maso přední, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zahuštěná hovězí polévka s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Hovězí maso uvaříme v tlakovém hrnci doměkka, maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Červenou řepu zakapeme octem a na másle udusíme trochou vývaru doměkka. |
3 | V mezičase z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní scezený vývar a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky vmícháme řepu, maso, sůl, pepř a 5 minut povaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať. |