Recept

Zeleninový boršč studený

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44021
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

500 g Červená řepa
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Křen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 ks Okurky nakládané
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana
Na vejce
3 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
Na brambory
200 g Brambory
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 857kJ
6% Sacharidy 23 g
13% Tuky 10 g
99% Sodík 2 g
15% Bílkoviny 8 g

Zeleninový boršč studený postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, okurky nastrouháme nahrubo, křen nastrouháme, jarní cibulky nakrájíme nadrobno i s natí, petrželovou nať a kopr nasekáme nadrobno. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.

2

Řepu zakapeme octem, přelijeme vodou a zhruba 25 minut vaříme, poté scedíme, vývar dáme vychladit, řepu odložíme. V mezičase uvaříme brambory doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout.

3

Do vychlazeného vývaru vmícháme řepu, brambory, okurky, vejce, která jsme nakrájeli nadrobno, cibulky a bylinky. Do polévky zašleháme smetanu, ochutíme solí, cukrem a křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept