Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 44024
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
350 g Brambory
50 g Celer bulvový
300 g Červená řepa
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
80 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
80 g Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
60 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 687kJ
8% Sacharidy 29 g
33% Tuky 25 g
13% Sodík 258 mg
36% Bílkoviny 20 g
Boršč ukrajinský

Boršč ukrajinský postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu a řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na čtverečky. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

V tlakovém hrnci uvaříme maso doměkka, vývar přecedíme do čistého hrnce, maso nakrájíme na nudličky.

3

Červenou řepu zakapeme octem, přidáme kořenovou zeleninu, rajčatový protlak a na sádle podusíme. Na másle zpěníme cibuli, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, přimícháme mletou papriku a hned zašleháme po částech vývar z masa a 200 ml tmavého piva. Do polévky vložíme brambory a vaříme na mírném plameni. Zhruba po 10 minutách přidáme řepnou směs, zelí, koření, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké.

4

Do uvařené polévky vmícháme česnek, plátky rajčat, pokrájené maso, necháme přejít varem a odložíme. Po půl hodině do polévky vmícháme smetanu, petrželovou nať a polévku prohřejeme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept