Srnčí svíčková na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí svíčková na houbách
Srnčí svíčková na houbách
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44026 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
1 ks | Jalovec |
20 ml | Kerblík |
40 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej slunečnicový |
5 ml | Pepř černý mletý |
2 kg | Srnčí maso |
5 ml | Sůl |
0,5 kg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 262,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 296,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kerblík, Olej slunečnicový, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí svíčková na houbách postup přípravy receptu:
1 | Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120 °C a necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem. |
2 | Pekáč zakryjeme pokličkou a necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a olej a pokrájené houby na něm smažíme okolo 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře. |
3 | Maso vyndáme z pekáče a nakrájíme jej na plátky, vložíme na talíře a ozdobíme houbami a lístky kerblíku. |