Polévka z petrželové nati se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z petrželové nati se smetanou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44027 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Krupice dětská |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
600 ml | Voda pitná |
400 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 252,1mg |
Draslík | 322,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 839,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z petrželové nati se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou nať nasekáme nadrobno a vložíme do vroucí vody. Osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky a vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky zavaříme nočky. |
2 | V misce rozšleháme žloutky, přimícháváme krupičku, až vznikne hustá hmota (množství krupičky je jen orientační). Namočenou lžičkou vykrajujeme malé nočky a vkládáme do vroucí polévky. |
3 | Do uvařené polévky zašleháme smetanu a necháme prohřát. |