Recept

Polévka ze salátu s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 44029
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Pórek
400 g Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Zakysaná smetana
Na vejce
5 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
6% Sacharidy 20 g
26% Tuky 20 g
36% Sodík 725 mg
28% Bílkoviny 16 g

Polévka ze salátu s vejci postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

2

Salát vložíme na minutu do vroucí vody a scedíme. Okapaný salát dusíme na másle 10 minut.

3

Cibuli s pórkem zpěníme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme brambory udušený salát, osolíme a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Poté vmícháme smetanu, petrželovou nať, prohřejeme a podáváme s porcí vařených vajec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept