Kuřecí prsa na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa na houbách
Kuřecí prsa na houbách
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44030 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Houby čerstvé |
10 ml | Koňak vaječný |
4 ks | Kuřecí prsa |
10 ml | Muškátový oříšek |
20 ml | Olej slunečnicový |
6 ks | Olivy zelené |
10 ml | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
10 ml | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
7 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 147,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Koňak vaječný, Kuřecí prsa, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar slepičí, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa na houbách postup přípravy receptu:
1 | Pórek důkladně očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malá kolečka. Maso opláchneme, necháme oschnout a nakrájíme na nudličky. Houby pečlivě očistíme, nohy nakrájíme na kolečka a klobouky na plátky. |
2 | Olej rozehřejeme na pánvi, osmažíme kolečka pórku, následně přidáme maso a vše necháme řádně podusit. Následně přidáme houby a za stálého míchání necháme dusit dále, dokud maso nebude téměř hotové. |
3 | Směs na pánvi oflambujeme koňakem. Přidáme muškátový oříšek, bílé víno, zalijeme vývarem a vše na mírném ohni vaříme okolo 5 minut. Tymián opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a zbavíme lístků, část odložíme bokem a zbytek přihodíme do pánve. |
4 | Maso zalijeme olivami, zakysanou smetanou a pánev odstavíme z ohně. Ozdobíme tymiánem a kousky osmažené housky a podáváme. |