Recept

Belgický králík se zeleninovým pyré

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44031

Ingredience

3 ks Cibule
1 kg Králičí maso
1 ks Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
100 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 374kJ
3% Sacharidy 12 g
157% Tuky 117 g
20% Sodík 392 mg
98% Bílkoviny 55 g

Belgický králík se zeleninovým pyré postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek očistíme, na drobno připravíme cibuli a mrkev. Na pánvi rozehřejeme máslo a pozvolna opečeme slaninu. Přidáme zeleninu a krátce ji orestujeme. Poté vyndáme z pánve a dáme bokem.

2

Králíka omyjeme a naporcujeme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme a dáme opět na pánev, kde opečeme dozlatova. Poté na pánev přidáme opět zeleninu a podlijeme vše pivem. Pánev poté zakryjeme pokličkou a cca hodinu a čtvrt dusíme. Občas podléváme vodou, aby se maso nepřichytlo.

3

Jakmile se maso krásně trhá od kosti, vše vyndáme z pánve a zeleninu rozmixujeme spolu se smetanou na pyré, které podáváme spolu s králíkem.

Poznámka

Ke králíku se nejvíce hodí domácí vařené brambory, popřípadě bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept