Belgický králík se zeleninovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Belgický králík se zeleninovým pyré
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44031 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 kg | Králičí maso |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 173,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Králičí maso, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Belgický králík se zeleninovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek očistíme, na drobno připravíme cibuli a mrkev. Na pánvi rozehřejeme máslo a pozvolna opečeme slaninu. Přidáme zeleninu a krátce ji orestujeme. Poté vyndáme z pánve a dáme bokem. |
2 | Králíka omyjeme a naporcujeme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme a dáme opět na pánev, kde opečeme dozlatova. Poté na pánev přidáme opět zeleninu a podlijeme vše pivem. Pánev poté zakryjeme pokličkou a cca hodinu a čtvrt dusíme. Občas podléváme vodou, aby se maso nepřichytlo. |
3 | Jakmile se maso krásně trhá od kosti, vše vyndáme z pánve a zeleninu rozmixujeme spolu se smetanou na pyré, které podáváme spolu s králíkem. |
Poznámka
Ke králíku se nejvíce hodí domácí vařené brambory, popřípadě bramborová kaše.