Prsíčka z perličky na šalotce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prsíčka z perličky na šalotce
Prsíčka z perličky na šalotce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44033 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brambory rané |
1 ks | Česnek |
10 ml | Cukr krystal |
0,5 kg | Kuřecí prsa |
80 g | Máslo čerstvé |
5 ml | Pepř černý mletý |
150 g | Perlička |
175 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Šalotka |
5 ml | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
175 ml | Víno madeira |
0,5 l | Vývar slepičí |
300 g | Žampiony čerstvé |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 143,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krystal, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perlička, Vývar slepičí, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Prsíčka z perličky na šalotce postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a nasekáme nadrobno. Na pánvi necháme roztát 25 g másla a křidélka následně řádně osmažíme. Rozmrazíme polévkovou zeleninu, přidáme ji k masu a ještě vše chvíli necháme podusit. |
2 | Zalijeme Madeiru a necháme ji důkladně svařit. Zalijeme drůbežím vývarem. Bramboru oloupeme, opláchneme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Poté ji přidáme k směsi na pánvi. Omáčku zredukujeme na polovinu, následně ji scedíme přes cedník a odložíme bokem. |
3 | Sušená rajčata rozkrájíme na půlky a zalijeme je 5 lžícemi oleje. Houby pečlivě očistíme. Šalotku oloupeme, zamícháme společně s cukrem, osmahneme na 25 gramech másla dozlatova a odložíme bokem. |
4 | Perličky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, posypeme solí a pepřem. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a zbavíme je lístků. Lístky následně pokrájíme nadrobno a část z nich odložíme bokem na zdobení. |