Jednoduchý recept

Bramborová polévka s krutóny

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44034

Ingredience

1,5 kg Brambory
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Párky Frankfurtské
1 ks Pórek
100 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 krajíc Veka
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
17% Sacharidy 59 g
112% Tuky 84 g
7% Sodík 147 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bramborová polévka s krutóny postup přípravy receptu:

1

Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Pórek, mrkev, cibuli a celer očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme k bramborám. K zelenině přidáme nakrájené párky a vše společně vaříme ve dvou litrech vody cca 30 minut na mírném ohni.

2

Přidáme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Vyndáme párky, zeleninu přecedíme, vyndáme a rozmixujeme. Několik brambor však necháme vcelku.

3

Zeleninové pyré pak vrátíme zpět do vývaru. Na závěr na prudkém ohni opečeme kostičky veky, které podáváme spolu s polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept