Bramborová polévka s krutóny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s krutóny
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44034 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1,5 kg | Brambory |
250 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Párky Frankfurtské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 krajíc | Veka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s krutóny postup přípravy receptu:
1 | Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Pórek, mrkev, cibuli a celer očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme k bramborám. K zelenině přidáme nakrájené párky a vše společně vaříme ve dvou litrech vody cca 30 minut na mírném ohni. |
2 | Přidáme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Vyndáme párky, zeleninu přecedíme, vyndáme a rozmixujeme. Několik brambor však necháme vcelku. |
3 | Zeleninové pyré pak vrátíme zpět do vývaru. Na závěr na prudkém ohni opečeme kostičky veky, které podáváme spolu s polévkou. |