Recept

Perličky s lanýži a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 44041

Ingredience

20 ml Brandy Armagnac
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Lanýž
60 g Máslo čerstvé
5 ml Pepř černý mletý
150 g Perlička
5 g Petržel - nať
5 ml Sůl
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 451kJ
10% Sacharidy 35 g
21% Tuky 16 g
46% Sodík 910 mg
27% Bílkoviny 15 g

Perličky s lanýži a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Lanýže pečlivě očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně je polijeme armagnacem a odložíme na 1 hodinu bokem.

2

Maso opláchneme, necháme oschnout, potřeme solí i pepřem. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Maso osmažíme z obou stran a přidáme tymián. Maso přendáme do jiného hrnce a necháme ho 5 minut dojít na mírném ohni.

3

Na pánvi necháme rozpustit máslo, nalijeme na ni lanýže i s marinádou, přidáme špetku soli a pepře, zakryjeme poklicí a necháme dusit 4 minuty na mírném ohni.

4

Maso nakrájíme na tenké plátky. Na talíře je umisťujeme střídavě s lanýži. Bílý chleba orestujeme a podáváme jako přílohu. Vše ozdobíme snítkami petrželky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept