Perličky s lanýži a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perličky s lanýži a zeleninou
Perličky s lanýži a zeleninou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44041 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Brandy Armagnac |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Lanýž |
60 g | Máslo čerstvé |
5 ml | Pepř černý mletý |
150 g | Perlička |
5 g | Petržel - nať |
5 ml | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 57,4mg |
Draslík | 323,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 593,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perlička, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy Armagnac nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perličky s lanýži a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Lanýže pečlivě očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně je polijeme armagnacem a odložíme na 1 hodinu bokem. |
2 | Maso opláchneme, necháme oschnout, potřeme solí i pepřem. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Maso osmažíme z obou stran a přidáme tymián. Maso přendáme do jiného hrnce a necháme ho 5 minut dojít na mírném ohni. |
3 | Na pánvi necháme rozpustit máslo, nalijeme na ni lanýže i s marinádou, přidáme špetku soli a pepře, zakryjeme poklicí a necháme dusit 4 minuty na mírném ohni. |
4 | Maso nakrájíme na tenké plátky. Na talíře je umisťujeme střídavě s lanýži. Bílý chleba orestujeme a podáváme jako přílohu. Vše ozdobíme snítkami petrželky a podáváme. |