Ravioli čínské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli čínské
Ravioli čínské
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44043 |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
16 ks | Ravioli čínské |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
450 g | Vepřové maso libové |
225 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 167,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej sezamový, Sůl, Vejce slepičí, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Ravioli čínské, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli čínské postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme nakrájené vepřové maso na kostičky, nakrájené čínské zelí, jarní cibulku, sójovou omáčku, sůl a pepř. Promícháme a necháme marinovat 30 minut. |
2 | Čínské závitky otevřeme a do každého vložíme trochu náplně. Poté okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Závitky zarolujeme dvakrát, náplň stlačíme doprostřed a vytlačíme vzduchové bubliny. Okraje uzavřeme a přebývající těsto odřízneme. |
3 | Na dno čínského košíčku na vaření v páře dáme navlhčenou utěrku. Ravioli vložíme na utěrku a zabalíme. Pařáček umístíme na wok s vroucí vodou a vaříme 15 minut v páře. Po 7 minutách ravioli otočíme a potřeme sezamovým olejem. |
4 | Podáváme teplé. |