Rybízový koláček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízový koláček
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44044 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
250 g | Maliny |
250 g | Rybíz červený |
50 g | Solamyl |
100 ml | Víno červené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 238,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 37,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Rybíz červený, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízový koláček postup přípravy receptu:
1 | Zbavíme rybíz a maliny stopek, omyjeme je, povaříme v 0,5 litru vody s cukrem. Ovocnou kaši rozmáčkáme přes jemné síto, abychom se zbavili semínek. Získanou šťávu dolijeme vínem, osladíme, pět minut povaříme. |
2 | Ve studené vodě rozmícháme Solamyl, vlijeme do šťávy a vaříme dvě minuty. Směs posléze vlijeme do formy na koláče a dáme na chladné místo. Počkáme přibližně hodinu a až ztuhne, můžeme koláček podávat. |
Poznámka
Servírujeme studené.