Sobí steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sobí steak
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
800 g | Sobí steak |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sobí steak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sobí steak postup přípravy receptu:
1 | Steaky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté je odebereme z pánve a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu dolijeme vínem, přidáme vývar, smetanu a citronovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. |
2 | Maso pak zalijeme vytvořenou štávou a podáváme s vařeným či americkým bramborem. |