Sledí hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledí hrnec
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44048 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
1 kg | Sleď čerstvý |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 365,0mg |
Draslík | 390,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledí hrnec postup přípravy receptu:
1 | Ryby omyjeme, vykucháme, pokapeme citronem a osolíme. Vhodíme je do hrnce, přidáme na kousky pokrájenou zeleninu, koření, máslo, zalijeme vařící vodou. Hrnec poté vložíme do trouby a podusíme při teplotě 150 stupňů přibližně hodinu. |
Poznámka
Servírujeme ještě teplé.