Zapečená cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená cibulačka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44054 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
4 krajíc | Bageta |
500 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
200 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 208,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cibule, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kroužky, lehce opečeme na másle. Přidáme 100 ml vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme cca 30 minut. Občas podlijeme dalším vývarem, aby se nám cibulka nepřichytila. |
2 | K cibuli přilijeme postupně bílé víno, zbytek vývaru, ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. |
3 | Hotovou polévku rozlijeme do misek, podáváme s bagetou, kterou opečeme na pánvi z obou stran a posypeme strouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.