Recept

Kuřecí prsa na smržích s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 44055
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kg Chřest bílý
0,5 kg Chřest zelený
5 ml Cukr krystal
250 ml Holandská omáčka
4 ks Kuřecí prsa
160 g Máslo čerstvé
0,5 ks Pažitka
1 ks Šalotka
20 g Smrže sušené
5 ml Sůl
500 ml Voda pitná
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 921 kcal
Kilojoule 3 852kJ
7% Sacharidy 26 g
90% Tuky 68 g
49% Sodík 973 mg
102% Bílkoviny 57 g

Kuřecí prsa na smržích s chřestem postup přípravy receptu:

1

Smrže ponoříme do vlažné vody a necháme je hodinu nabobtnat. Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme, nasekáme na malé kousky. Necháme vařit vodu, osolíme, ocukrujeme, přidáme lžičku másla.

2

Chřest ponoříme do vody, povaříme 9 minut, dokud není napůl měkký. Následně jej vyjmeme a odložíme bokem. Šalotku oloupeme, nasekáme na drobné kousky. Žampiony pečlivě očistíme, nakrájíme na půlky a necháme je osmahnout na másle společně s kousky šalotky.

3

Smrže důkladně vymačkáme a přidáme je k žampionům. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme jej oschnout. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, maso na něm přibližně 9 minut smažíme. Přidáme špetku soli a pepře.

4

Dle návodu na obalu připravíme holandskou omáčku, zahustíme ji zbytkem másla. Maso společně se zeleninou položíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept