Recept

Marseilleská rybí polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44059

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
700 g Losos obecný
150 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Provensálské koření
1 ks Pórek
2 ks Rajčata
700 g Sleď čerstvý
1 špetka Sůl
700 g Treska skvrnitá
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 753kJ
4% Sacharidy 14 g
53% Tuky 40 g
11% Sodík 211 mg
108% Bílkoviny 61 g

Marseilleská rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme cibuli na kroužky, pórek na kolečka a rajčata na čtvrtiny. Na pánvi rozpálíme olej, všechnu zeleninu lehce opražíme. Prolisujeme do ní česnek, přidáme bobkový list a polévkovou lžíci provensálského koření, vše zamícháme, pět minut podusíme.

2

Ryby vykucháme, očistíme a omyjeme. Odřízneme hlavy, odstřihneme ploutve, ryby nakrájíme na kousky. Pomažeme je směsí z pánve a necháme tři hodiny na chladném místě odležet. Poté zalijeme vodou a cca 15 minut zprudka vaříme.

3

Ryby pak vyndáme z polévky a servírujeme zvlášť. Polévku před podáváním ještě propasírujeme a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.

Poznámka

Polévku podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept