Marseilleská rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marseilleská rybí polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44059 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
700 g | Losos obecný |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
2 ks | Rajčata |
700 g | Sleď čerstvý |
1 špetka | Sůl |
700 g | Treska skvrnitá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 290,5mg |
Draslík | 971,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Losos obecný, Rajčata, Sůl, Treska skvrnitá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Provensálské koření, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marseilleská rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme cibuli na kroužky, pórek na kolečka a rajčata na čtvrtiny. Na pánvi rozpálíme olej, všechnu zeleninu lehce opražíme. Prolisujeme do ní česnek, přidáme bobkový list a polévkovou lžíci provensálského koření, vše zamícháme, pět minut podusíme. |
2 | Ryby vykucháme, očistíme a omyjeme. Odřízneme hlavy, odstřihneme ploutve, ryby nakrájíme na kousky. Pomažeme je směsí z pánve a necháme tři hodiny na chladném místě odležet. Poté zalijeme vodou a cca 15 minut zprudka vaříme. |
3 | Ryby pak vyndáme z polévky a servírujeme zvlášť. Polévku před podáváním ještě propasírujeme a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou.