Recept

Kohout na víně se žampiony

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 44061
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer - nať
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1000 g Kohoutí maso
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 293kJ
3% Sacharidy 12 g
184% Tuky 138 g
17% Sodík 345 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kohout na víně se žampiony postup přípravy receptu:

1

Kuře rozdělíme na osminy, osmahneme do zlatohněda a ve vypečené šťávě následně pečeme na kousky nakrájenou zeleninu. Přidáme bobkový list, tymián, poté ještě pět minut dusíme.

2

Na pánev pak vrátíme maso, zalijeme ho 200 ml vína. Přidáme slaninu, žampiony, dusíme ještě dalších pět minut. Poté kuře vyndáme a omáčku opět zalijeme vínem. Vaříme, dokud se nevyvaří polovina vody. Poté dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti, podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé, jako přílohu můžeme podávat brambory nebo rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept