Zelná polévka dietní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka dietní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44062 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
150 g | Cibule |
150 g | Mrkev kořen |
150 g | Paprika zelená |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
0,7 l | Voda pitná |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 491,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 929,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Paprika zelená, Pažitka, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka dietní postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, omytá rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců ma slabé proužky, řapíkatý celer a cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, pažitku posekáme na jemno. |
2 | Všechnu zeleninu nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem z kostky, ochutíme solí, pepřem a vaříme do měkka přibližně půl hodiny. |
3 | Do polévky nasypeme posekanou pažitku, podle potřeby dochutíme polévkovým kořením a ještě teplou ji podáváme. |
Poznámka
Polévka je vhodná při redukční dietě.