Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44065

Ingredience

4 ks Briošky máslové
50 ml Calvados
2 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Jablka
40 g Máslo čerstvé
120 g Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
18% Sacharidy 65 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 265 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jablečné briošky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Nakrájíme na osm měsíčků. Smícháme v misce smetanu, calvados a cukr, přidáme briošky a necháme je důkladně nasáknout. Na pánvičce rozehřejeme máslo a necháme lehce osmahnout jablka.

2

Namočené briošky pak vložíme do zapékací formy a rozložíme na ně osmahnutá jablka. Zbytek směsi rozlejeme na jablka.

3

Necháme péct v troubě 15 minut při teplotě 220 stupňů, dokud jablka lehce nezhnědnou.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept