Jablečné briošky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné briošky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44065 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
4 ks | Briošky máslové |
50 ml | Calvados |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
40 g | Máslo čerstvé |
120 g | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 214,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Briošky máslové, Calvados, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné briošky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Nakrájíme na osm měsíčků. Smícháme v misce smetanu, calvados a cukr, přidáme briošky a necháme je důkladně nasáknout. Na pánvičce rozehřejeme máslo a necháme lehce osmahnout jablka. |
2 | Namočené briošky pak vložíme do zapékací formy a rozložíme na ně osmahnutá jablka. Zbytek směsi rozlejeme na jablka. |
3 | Necháme péct v troubě 15 minut při teplotě 220 stupňů, dokud jablka lehce nezhnědnou. |
Poznámka
Podáváme teplé.