Zdravý recept

Kuře s pastou tandoori

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 44066

Ingredience

2 kg Kuře
50 ml Limetková šťáva
150 g Salát hlávkový
200 g Zelenina nakládaná
Pasta tandoori
110 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kmín mletý
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Limetková šťáva
20 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 177kJ
2% Sacharidy 7 g
69% Tuky 51 g
16% Sodík 321 mg
114% Bílkoviny 64 g

Kuře s pastou tandoori postup přípravy receptu:

1

Kuřata omyjeme a nasekáme na čtvrtky, prsní část zatlačíme směrem dolů, abychom získali rovnější plochu na grilování. Pak kousky naskládáme do varné mísy nebo na plech, potřeme je umixovanou pastou tandoori. Ta se skládá ze dvou stroužků česneku, 20 g zázvoru, 1 lžíce kmínu, 1 lžičky kurkumy, 2 lžic limetkové šťávy a bílého jogurtu. Maso necháme odpočinout na několik hodin v ledničce, aby se pasta vsákla.

2

Rozehřejeme gril, kuřata položíme kůží nahoru na rošt, pod rošt dáme misku na šťávu, aby mohla odkapávat a zavřeme gril. Grilujeme přibližně 40 - 45 minut.

3

Když jsou kuřata hotová, obložíme je listy hlávkového salátu a nakládanou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept