Studená šťovíková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená šťovíková polévka
Studená šťovíková polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44067 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 g | Okurky nakládané |
600 g | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Na vejce | |
---|---|
3 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 167,8mg |
Draslík | 748,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Sůl, Zakysaná smetana, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená šťovíková polévka postup přípravy receptu:
1 | Šťovík opláchneme, necháme okapat a pokrájíme na jemno. Jarní cibulky, okurky a kopr krájíme na drobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme. Žloutky rozetřeme, bílky nakrájíme na kostičky. |
2 | Šťovík vložíme do vroucího vývaru, vaříme zhruba 8 minut. Poté vývar přecedíme do čistého hrnce, šťovík i vývar dáme vychladit. Následně vmícháme cibulky, okurky, bílky a utřené žloutky, zašleháme smetanu a kopr. Polévku ochutíme solí a cukrem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.