Tradiční selský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční selský salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44068 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Okurka salátová |
100 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Oregano sušené |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 669,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Oregano sušené, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tradiční selský salát postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozkrájíme na čtvrtiny, popřípadě osminy, pokud se jedná o větší plody. Poté je rozkrojíme na půl a dáme na mísy. Očistíme okurku a nakrájíme na centimetr silná kolečka, která následně ještě rozpůlíme. |
2 | Papriku očistíme od jadérek, pokrájíme na proužky, cibuli na kolečka a přidáme do mísy. Poté vložíme olivy bez pecek. |
3 | Vše posypeme pepřem, solí, zalijeme olivovým olejem, nakonec přidáme oreganem posypaný sýr. |
Poznámka
Servírujeme studené.