Tzatziki ze Samosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tzatziki ze Samosu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44071 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
350 g | Jogurt bílý |
170 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 124,8mg |
Draslík | 668,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 94,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tzatziki ze Samosu postup přípravy receptu:
1 | Jogurt (ideálně z ovčího sýra) vylijeme do utěrky, zavážeme ji a zavěsíme nad dřez, aby odkapala všechna syrovátka (necháme viset cca hodinu). Oškrábeme si mezitím okurku a nakrájíme si ji na tenké plátky. |
2 | Do mísy vložíme jogurt, prolisujeme česnek, přidáme ocet a sůl. Poté přidáme rozehřáté máslo, vše důkladně promícháme. Mísu poté ozdobíme plátky okurky a dáme na chladné místo, aby tzatziki ztuhly. |
Poznámka
Servírujeme studené.