Zapečená cibulová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená cibulová polévka
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44072 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
600 g | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
70 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na topinky | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
160 g | Sýr Ementál (Primátor) |
8 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 348,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená cibulová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Veku pokrájíme na plátky, sýr nastrouháme. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem. Na mírném plameni vaříme 20 minut. |
3 | Mezitím na másle po obou stranách osmažíme plátky veky do zlatova. |
4 | Uvařenou polévku rozdělíme do zapékacích misek, vložíme osmažené plátky veky, posypeme sýrem, v předehřáté troubě zapečeme zhruba 5 minut. |
Poznámka
Podáváme teplé.