Recept

Kuře na rajčatech s šafránovou rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44074

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
150 g Hrášek
1000 g Kuře
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rajčata
180 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 351kJ
14% Sacharidy 51 g
56% Tuky 42 g
20% Sodík 393 mg
95% Bílkoviny 53 g

Kuře na rajčatech s šafránovou rýží postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí. Petrželovou nať opláchneme, osušíme, nasekáme nadrobno.

2

Kuře rozpůlíme, zbavíme kůže a z každé půlky vytvoříme 4 porce tak, že je rozřízneme úhlopříčně od stehenního kloubu okolo prsou, potom

3

odřízneme křídla a stehna.

4

Porce kuřete vložíme do velkého rendlíku s rozpáleným olejem, restujeme do zlatova. Osolíme, opepříme, přendáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.

5

Do výpeku přidáme česnek a cibuli, restujeme, dokud cibule nezesklovatí, přidáme chilli a za stálého míchání restujeme ještě 30 vteřin. Zmírníme oheň, přidáme pokrájená rajčata a dusíme, dokud nevznikne poměrně hustá, ale stále ještě tekutá omáčka.

6

Porce kuřete vrátíme do rendlíku, přilijeme 700 ml vařící vody, přidáme dlouhozrnnou rýži a šafrán. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas zamícháme.

7

Přsypeme hrášek a petrželovou nať, důkladně vše promícháme a vaříme dalších 10 minut, dokud se všechna voda nevyvaří. Občas zamícháme, aby se rýže nepřichytila ke dnu.

8

Ihned podáváme se zeleným salátem nebo dušenou zeleninou.

Poznámka

Hrášek můžeme nahradit fazolovými lusky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept