Cibulová polévka krémová s krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka krémová s krutony
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44075 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
400 ml | Voda pitná |
Na krutony | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rohlíky bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 42,6mg |
Draslík | 240,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka krémová s krutony postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme. Na másle zpěníme cibuli, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem. Na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. |
2 | V mezičase v hrnci usmažíme světlou jíšku z mouky a másla, zašleháme vodu a na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Poté do jíšky propasírujeme uvařenou cibuli a necháme přejít varem. |
3 | Krutony vyrobíme následovně: rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. |
Poznámka
Polévku podáváme posypanou sýrem a s krutony.