Jednoduchý recept

Miniroláda jehněčí s grilovanými mie

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 44076

Ingredience

800 g Jehněčí kýta
Marináda
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Mie
10 g Chilli paprička
500 g Nudle vaječné
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr sójový - Tofu
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 234kJ
20% Sacharidy 73 g
43% Tuky 32 g
9% Sodík 185 mg
80% Bílkoviny 45 g

Miniroláda jehněčí s grilovanými mie postup přípravy receptu:

1

Z masa vytvoříme roládu, svážeme jí nití, ve skleněné misce smícháme 2 lžíce nadrobno nasekané bazalky, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce oleje, špetku soli a pepře. Potřeme marinádou důkladně roládu a vložíme asi na hodinu do ledničky.

2

Rozehřejeme gril na dřevěné uhlí (případně plynový), pod rošt vsuneme misku na odkapávající šťávu, roládu položíme na rošt, grilujeme přibližně 35 - 40 minut. V průběhu grilování jednou nebo dvakrát maso obrátíme a potřeme marinádou.

3

Vaječné nudle propláchneme horkou vodou a necháme dobře okapat. Nasekané chilli papričky s petrželí, utřeným česnekem a rozkrájeným Tofu smícháme v pastu. Rozehřejeme grilovací desku, případně plech hodně vymažeme olejem, vsypeme nudle a za neustáleného míchání přidáváme pastu. Jakmile jsou nudle hotové, rozdělíme je na talíře, nahoru vložíme nakrájenou jehněčí roládu a přelijeme výpekem z masa.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept