Miniroláda jehněčí s grilovanými mie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Miniroláda jehněčí s grilovanými mie
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 44076 |
Ingredience
800 g | Jehněčí kýta |
Marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Mie | |
1 stroužek | Česnek |
10 g | Chilli paprička |
500 g | Nudle vaječné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sýr sójový - Tofu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 189,6mg |
Draslík | 744,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Česnek, Chilli paprička, Nudle vaječné mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Miniroláda jehněčí s grilovanými mie postup přípravy receptu:
1 | Z masa vytvoříme roládu, svážeme jí nití, ve skleněné misce smícháme 2 lžíce nadrobno nasekané bazalky, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce oleje, špetku soli a pepře. Potřeme marinádou důkladně roládu a vložíme asi na hodinu do ledničky. |
2 | Rozehřejeme gril na dřevěné uhlí (případně plynový), pod rošt vsuneme misku na odkapávající šťávu, roládu položíme na rošt, grilujeme přibližně 35 - 40 minut. V průběhu grilování jednou nebo dvakrát maso obrátíme a potřeme marinádou. |
3 | Vaječné nudle propláchneme horkou vodou a necháme dobře okapat. Nasekané chilli papričky s petrželí, utřeným česnekem a rozkrájeným Tofu smícháme v pastu. Rozehřejeme grilovací desku, případně plech hodně vymažeme olejem, vsypeme nudle a za neustáleného míchání přidáváme pastu. Jakmile jsou nudle hotové, rozdělíme je na talíře, nahoru vložíme nakrájenou jehněčí roládu a přelijeme výpekem z masa. |
Poznámka
Servírujeme teplé.