Pórková polévka se smetanou a párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková polévka se smetanou a párkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44077 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
350 g | Brambory |
1 l | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
120 g | Párky Debrecínské |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 613,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Párky Debrecínské, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková polévka se smetanou a párkem postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme, pokrájíme na kostky, párek rozkrájíme na kolečka. |
2 | Pórek zpěníme na másle, vložíme do vroucího vývaru a vaříme zhruba 5 minut. Poté přidáme brambory, osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme, až brambory změknou. Když jsou téměř měkké, přidáme párek. |
3 | Do uvařené polévky vmícháme smetanu, v níž jsme předtím rozšlehali vejce a přivedeme k varu, ale nevaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.