Grilovaný losos s vinným máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný losos s vinným máslem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44082 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Losos - filety |
Vinné máslo | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule červená |
75 g | Máslo bylinkové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 705,1mg |
Vláknina | 808,3mg |
Vitamín A | 234,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Česnek, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný losos s vinným máslem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme vinné máslo: do malé pánve vlijeme víno, přidáme najemno nakrájenou cibulku, přivedeme k varu. Cca 4 - 5 minut zprudka povaříme, tekutina se musí zredukovat na cca 2 lžíce. Poté odstavíme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo, vmícháme najemno nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem. Přidáme svařené víno a důkladně promícháme. Hotové máslo položíme na plát voskovaného papíru a zabalíme do válečku. V lednici necháme ztuhnout. |
2 | Lososa opláchneme, osušíme v papírové utěrce. V pánvi rozpálíme máslo, rybu orestujeme cca 4 minuty, poté obrátíme a smažíme další 3 - 4 minuty. Ochucené máslo rozkrojíme na 4 dílky, kterými poklademe porce lososa. Ponecháme ještě 3 minuty na pánvi, aby se máslo rozpustilo. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Můžeme dozdobit čerstvou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.