Jehněčí po pastýřsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí po pastýřsku
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44090 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Jehněčí maso |
500 g | Jogurt bílý |
250 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 276,0mg |
Draslík | 155,7mg |
Vláknina | 47,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí po pastýřsku postup přípravy receptu:
1 | Maso potřeme solí, pepřem a máslem. Poté vložíme na pekáč, podlijeme vodou a na 180 stupňů do trouby. Mezitím si připravíme jogurtovou zálivku. Tu si vytvoříme z jogurtu, vajíčka a mouky. Vše smícháme. |
2 | Jakmile je maso hotové, zálivkou ho potřeme a vrátíme ještě na deset minut do trouby, aby se jogurt zapekl do masa. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.