Recept

Dýňový koláč vařený v páře - Hóbak ttok

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 44091

Ingredience

100 g Cukr krupice
250 g Dýně
500 g Mouka rýžová
6 g Sůl
1 l Voda pitná
Zdobící suroviny
8 g Cicimek
8 g Dýňová semínka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 202kJ
18% Sacharidy 64 g
1% Tuky 1 g
15% Sodík 296 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dýňový koláč vařený v páře - Hóbak ttok postup přípravy receptu:

1

Dýni důkladně umyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme semena, která uchováme na konečnou ozdobu. V parním hrnci přivedeme k varu 300 ml vody. Když z vroucí vody začne vycházet pára, dáme do vody spařit poloviny dýně tak, že je dáme do vody řeznou stranou vzhůru, aby nebyla dýně vodnatá. Dýni ve vodě takto vaříme 15 minut. Potom dýni vyjmeme z vody a vydlabeme dužinu. Rýžovou mouku smísíme se solí a prosejeme přes síto. Do prosáté mouky se solí vpracujeme získanou dýňovou dužinu a cukr, čímž získáme těsto na koláč.

2

Těsto dáme do dortové formy,na povrch těsta vyznačíme nožem čtverce, které ozdobíme dýňovými semeny a očištěným cicimkem.

3

Dno širokého parního hrnce vyložíme utěrkou a zalijeme zbylou vodou. Vodu v hnci přivedeme k varu, a když se voda začne vařit, vložíme do hrnce dortovou formu s připraveným koláčem a od okamžiku, kdy se pára z vroucí vody dostane na povrch, vaříme koláč v této parní lázni 15 minut. Koláč podáváme studený, jako dezert.

Poznámka

Tento koláč lze ozdobit i nakrájenými plátky dýně, které jsme chvíli povařili ve vodě s cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept