Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44092

Ingredience

3 ks Cibule
4 ks Lilek
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
500 g Vepřové maso mleté
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 771kJ
7% Sacharidy 25 g
72% Tuky 54 g
7% Sodík 141 mg
45% Bílkoviny 25 g

Soluňské musaka postup přípravy receptu:

1

Nadrobno nakrájíme cibuli, kterou spolu s masem zlehka osmažíme na rozpáleném másle. Podlijeme vínem, oloupaná rajčata přidáme do pánve spolu s nasekanou petrželkou, lehce osolíme, opepříme. Poté pánev zakryjeme pokličkou a hodinu dusíme.

2

Lilek nakrájíme na silnější kousky, důkladně osolíme a necháme hodinu odležet. Potom kolečka osušíme, orestujeme na rozpáleném oleji. Polovinu lilku vložíme na vymaštěný zapékací pekáč, pokryjeme ho masovou směsí z pánve a navrch položíme opět kolečka lilku. Vše zalijeme smíchaným mlékem se žloutky. Zapékáme cca půl hodiny při teplotě 180 stupňů.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept